Dr. Kovács Attila - ügyvéd ügyvéd

ÉletpályaJogi diplomámat a Miskolci Egyetem Állam és Jogtudományi Karának jogász szakán, nappali tagozaton szereztem, 1999 júniusában.

Az egyetem elvégzését követően a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatalnál (jelenleg: Budapesti Nyomozó Ügyészség) helyezkedtem el ügyészségi nyomozóként.
Jogi szakvizsgáimat 2003-ban tettem le. Ezt követően ügyészségi titkárnak neveztek ki. A Fővárosi Főügyész 2005. júniusában „Eredményes Munkásságért Oklevél”-lel tüntetett ki.

Ügyészségi munkám során feladatom volt a korrupciós, hivatali és az igazságszolgáltatás elleni bűncselekmények, valamint az elkövetői körre tekintettel több, rendőr által vagy rendőr közreműködésével elkövetett bűncselekmény felderítése, nyomozása, eredményes bizonyítása, az ezen ügyekben történő vádemelés és vádképviselet.

 

Ezt követően, 2006-ban úgy döntöttem, hogy a magánszférában helyezkedem el, így kerültem az Allianz Hungária Zrt. Ellenőrzési és Felülvizsgálati Osztályának Felülvizsgálati Szekciójához, mint felülvizsgáló.

Itt a feladataim közé tartozott a külső és belső érintettek által elkövetett csalások és egyéb visszaélések felderítése, vizsgálata, továbbá megalapozottság esetén hatósági ügyszakba juttatása, továbbá a büntető feljelentéseket követően az eljáró hatóságokkal történő kapcsolattartás, valamint az Allianz Hungária Zrt. büntetőeljárásokban történő sértetti jogi képviselete.

 

Pályafutásomat 2008-ban a Budapest Bank Nyrt. Kockázatkezelés Csalásmenedzsmentjén, mint csalás- és veszteség megelőzési munkatárs folytattam.

Itt elsődleges feladatom volt - a teljes lakossági hitelezéssel kapcsolatban - a Bank sérelmére elkövetett csalások felderítése, a belső érintettséggel megvalósuló visszaélések kivizsgálása, büntetőeljárások kezdeményezése, azok során a Bank teljes sértetti jogi képviselete. Továbbá a jogerősen lezárult büntetőeljárásokhoz kapcsolódó polgári jogi igények érvényesítése és a Budapest Autófinanszírozási Zrt. autófinanszírozási szerződéseihez kapcsolódó büntetőügyekben jogi asszisztencia.

 


Miután úgy éreztem, hogy kellő szakmai tapasztalatot szereztem, mind az állami, mind a magánszférában úgy határoztam, hogy önálló ügyvédi praxist hozok létre, így 2010-ben kértem felvételemet a Budapesti Ügyvédi Kamarába, ahol jelenleg 18749 lajstromszám alatt szerepelek.

 

 

 

 

 

 

 

Hogyan válasszunk ügyvédet?

Azt tanácsolom Önnek, hogy jogi segítséget igénylő problémája megoldására olyan ügyvédet válasszon, akiben nem csak szakmailag, de emberileg is maximálisan megbízik, és aki együttműködésük során Önt nem csupán ügyfélként, hanem partnerként kezeli.

Fontos, hogy az ügyvéd folyamatosan tájékoztassa ügyfelét az ügy állásáról, az általa megtett vagy tervezett lépésekről.

A jó ügyvéd, a szakmai tudásán túl, határozott, markáns fellépésével, jó kommunikációs képességével is képes elérni azt, hogy megbízója számára az adott ügy minél előnyösebben záruljon.

Lényeges lehet továbbá, hogy az ügyvéd többnyire személyesen járjon el, az ügyfél a megbízási szerződés megkötését követően ne csupán helyettesekkel és ügyvédjelöltekkel találkozzon. Ügyvéd